|Történelem

Mit kell tudni az Open Mind Academy történelem tanárjairól?

Tudjuk, hogy a történelem sokak számára esetleg túlságosan elvont tantárgy, nélkülözi a gyakorlatiasságot és nem több bemagolandó évszámok összességénél, miközben az érettségi tárgyak között központi helyet foglal el, hiszen minden tanuló számára kötelezően teljesítendő. Így kiemelten fontos, hogy a megannyi akadály ellenére, a tanulók minél több tárgyi tudásnak és történelem megértésével kapcsolatos készségnek jussanak birtokába, a lehető legrövidebb idő alatt.

Történelem tanárjaink pontosan emiatt, az órák alatt mindig a tágabb összefüggésekre helyezik a hangsúlyt, fejlesztik a tanulók kritikai gondolkodását és összességében segítenek eligazodni a történelem sűrűjében.

Miben tudnak segíteni történelem tanárjaink?

 • közép szintű történelem érettségi
 • emelt szintű történelem érettségi
 • egyetemi felvételi
 • általános felzárkóztatás
 • pótvizsgára való felkészítés

Az Open Mind Academy-ben olyan történelem tanárok fognak tanítani Téged, akik hatékonyan, mégis rugalmasan oktatják a tantárgyat. Ezt többek között annak a jól definiált programtervnek köszönheted majd, melyet az első perctől kezdve Rád, illetve céljaidra szabnak. Hogy is néz ez ki?

 1. Először is a szakmai vezetővel meghatározzák a közös munka során elérendő célt, és rendelkezésre álló időt,
 2. heti lebontású, személyre szabott ütemtervet alakítanak ki, melyet egyéni heti beosztásodhoz igazítanak,
 3. végül folyamatos visszajelzést adnak az írásbeli és szóbeli feleletek alapján, melyek eredményének tükrében pedig, ha szükség van rá, finomhangolják az egyéni programtervet

Mindezt online, Skype-on keresztül is, magyar, angol valamint német nyelven!

Mik a pontos igényeid?

Milyen módszerekkel tanítanak történelem tanárjaink?

Az Open Mind Academy-ben a tanáraink mind-mind az általunk kifejlesztett, komplex és minden részletre kiterjedő módszertan alapján oktatnak, Oktatási Központunkban és a Skype-os órák keretén belül is.

Módszertanunk elemei:

 • Természetesen alapvető fontosságú a konkrét történelmi tárgyi anyag átadása, a történelem vizsgálatához, feldolgozásához szükséges képességek elsajátítása. Mindez nálunk a tutoring nevet viseli.
 • Az academic coaching a tanuló általános képességeit (például koncentrációs-, vagy íráskészségüket) hivatott fejleszteni, a felelet közben fellépő stressz kezelése és más, hasznos technikák mellett.
 • Történelem tanárjaink mentorálást is végeznek, mivel a program szerves része a tanuló pályaválasztásában, felvételijében való segítségnyújtás, konzultációs lehetőség is.